taps-methode

Kristel De Roovere

symbool UTAPS

Copperfield

practicum

studiewerken

workshops

spreekbeurten

cursussen

Beurzen

creatieve ideeŽn

Jeugd

Trainingscentrum

Agenda

Pers

Dank

Lidmaatschap

sponsoring

Contact

logo UTAPS

WORKSHOPS

 

Gedurende de afgelopen 10 jaar introduceerde de vzw UTAPS haar werkwijze binnen de muren van Universitaire en Privť-Hospitalen. Ook vele revalidatiecentra en verenigingen kwamen in contact met deze methode via workshops, her en der verspreid in BelgiŽ.

Dit gebeurde steeds via een eerste introductie-sessie, ter kennismaking voor het medische en para-medische team van de instelling zelf. Nadien volgden de workschops met de patiŽntjes zich op, steeds in samenspraak weliswaar met het bestaande therapeutisch team en de verantwoordelijke artiesten. Vaak waren het maar tijdelijke projecten, gedurende weken en/ of maanden in functie van en afhankelijk van het lopende studiewerk en de daaraan gekoppelde opdrachten.

Een goede organisatie en opvolging door het UTAPS -team en de fijne samenwerking tussen en mťt het personeel en de patiŽnten van de betreffende instellingen maakten tot dusver vele projecten mogelijk. Op die manier hebben reeds honderden patiŽntjes zich op een veilige manier kunnen 'uitleven' en zich ten volle (ťn vreugdevol) kunnen ontplooien.

Nadat men uit echter het ziekenhuis of het revalidatiecentrum is ontslagen of wanneer men terug in de thuiswereld vertoeft, blijft nog ťťn vraag bestaan: "WAAR kunnen we nu op deze prettige manier VEILIG verder blijven oefenen? "

Om (ondermeer) aan deze vraag tegemoet te komen willen de medewerkers een eerste 'sprookjesTRAININGScentrum' oprichten waarin er uiteraard op de hiervoor genoemde manier gewerkt kan worden en waar alle benodigde materialen beschikbaar zijn (zoals podium, belichting enz...).

Ondertussen kwamen op deze manier al duizenden mensen in contact met de methode en blijven de aanvragen van binnen-en buitenland binnenkomen.

Dankzij de hulp van de UTAPS-medewerkers startte Frankrijk onlangs een gelijkaardig project op.

Het is wetenschappelijk bewezen dat spelen enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van IEDER individu. In dit menselijk en ultiem sociaal bewogen project dat gelijkheid van mensenrechten uitstraalt schittert de patiŽnt door eigen kunnen.

 

 

 

 

UTAPS vzw . info@utaps.be

WEBDESIGN : et dank voor iedere vrijwillige bijdragen, namens vzw utaps het goede doel