taps-methode

Kristel De Roovere

symbool UTAPS

Copperfield

practicum

studiewerken

workshops

spreekbeurten

cursussen

Beurzen

creatieve ideeŽn

Jeugd

Trainingscentrum

Agenda

Pers

Dank

Lidmaatschap

sponsoring

Contact

logo UTAPS

Kinesitherapeut Kristel De Roovere

Aan de basis van UTAPS© en de TAPS-methode ligt kinesitherapeute Kristel De Roovere.

Tussen 1997 en 1998 schreef ze in samenwerking met zowel Katholieke- als Vrije Belgische Universitaire instellingen haar eerste wetenschappelijk werk 'Motorische versterking door middel van gepersonaliseerde stimuli', de basis voor haar innoverende TAPS-methode.

Kristel De Roovere is een kinesitherapeute die tijdens haar studie op zoek ging naar manieren om kinderen met een fysieke handicap te motiveren bij hun oefeningen en deze leuker te maken.

Voor kinderen zijn de oefeningen soms pijnlijk, saai en onbegrijpelijk. Toch is het erg belangrijk dat ze blijven oefenen om hun mobiliteit te verbeteren. Zo werkte zij een methode uit om goocheltrucs aan te passen aan de specifieke vereisten van de handicap.

In het resultaat van de studie merkte zij op dat, wanneer kinderen met veel plezier oefenen, ze meer en meer gestimuleerd werden om vanuit zichzelf te oefenen en bijgevolg veel betere resultaten behaalden op die manier. Zelfs na een zeer korte werkperiode werd naast statische evaluatie reeds significante verbetering aangetoond, meetbaar op functionieel vlak (28 %) .

Daarop aansluitend introduceerde ze deze methode binnen Universitaire en Privť Hospitalen.

Kristel De Roovere oogstte met haar studie en werk veel internationale erkenning en gaf wereldwijd lezingen aan Universiteiten en op Congressen.

Ook in haar eigen praktijk ging Kristel verder op zoek naar andere artistieke vaardigheden die ze kon koppelen aan haar therapeutisch werkplan binnen de interessesfeer van de patiŽnt wanneer deze extra motivatie noodzakelijk bleek.


De oprichting van haar VZW volgde en de actieve collaboratie van medici en paramedici en creatieve verenigingen verzekeren leuke oefensessies.

Maandelijks blijven aanvragen binnenkomen zowel vanwege artsen, therapeuten, artiesten als van patiŽnten.

Vandaag is Kristel op zoek naar fondsen om een eigen plek uit te bouwen, om op een efficiŽntere manier te kunnen werken en de kans te kunnen bieden aan iedereen, ook die ANDERS is of mindervalide, om op een fijne manier in een leuke en veilige omgeving oefeningen te kunnen aanleren, te spelen en anderen te ontmoeten.

 

 

Bring some emotion in business messages such as HAPPY

UTAPS-trainingcenter !

 

 

UTAPS vzw . info@utaps.be

WEBDESIGN : et dank voor iedere vrijwillige bijdragen, namens vzw utaps het goede doel