taps-methode

Kristel De Roovere

symbool UTAPS

Copperfield

practicum

studiewerken

workshops

spreekbeurten

cursussen

Beurzen

creatieve ideeŽn

Jeugd

Trainingscentrum

Agenda

Pers

Dank

Lidmaatschap

sponsoring

Contact

logo UTAPS

Jeugd / 50nly

De vzw wil tevens een "open-deur" blijven voor eenieder die kampt met eventueel moeilijke vragen omtrent zijn lichaam en zijn ontwikkeling.

Zo startte Kristel (vanuit haar jarenlange praktijkervaring) samen met haar para-medisch team dit jaar een nieuw concept op vnl. gericht naar het jongere publiek onder de slogan: 'IEDEREEN FIT en GEZOND, VOETEN op de GROND'! (persdocument)

JEUGD

Naar de JEUGD toe is dit project speciaal gericht om eventuele slaapproblemen, spierpijnen of - krampen, huid- of nagelproblemen en eventuele andere lichamelijke klachten, waarmee ze niet zomaar graag naar buiten treden, te kunnen begeleiden op een veilige therapeutisch verantwoorde manier onder het moto van "Health en Wellness voor tieners."

Hier kan men in alle discretie en veiligheid aan zijn gezondheid en conditie werken 'zoals de groten' dat ook kunnen. Dit doordat er aangepast gewerkt wordt en LEEFTIJDSGEBONDEN geoefend. Inlichtingen worden gegeven betreffende het gebruik en bestaan van verschillende topische preparaten , hun ingrediŽnten , hun werking, de mate van gevaar voor de gezondheid en hoe men zich hier tegen kan beschermen. We spreken over alle producten die in contact kunnen komen met het lichaam. Het dagelijks gebruik van gels, crŤmes, shampo's, huid-, haar- en nagelproducten maar ook poetsmiddelen komt aan bod. Er wordt gezocht naar een bestaand en beter aangepast producten-gamma, dwz. AANGEPAST aan de leeftijd van de gebruiker!

Zie folder 'Therapeutisch Bewegen'

>> voorzijde
>> achterzijde

Ook de 'gezonde broer en zus' van de patiŽntjes worden op welgestelde uren en data toegelaten in het centrum, zodat het kind dat 'anders is' of mindervalide zich niet al te 'exclusief' of afgesloten gaat voelen. Met dit project zullen beide groepen eerder met elkaar in contact komen en tracht de vzw sociaal- en communicatief bevorderend te werken. (reportage Koppen 2005)

Men leert hier effectief dat IEDEREEN KAN STRALEN EN MOOI ZIJN, en dat dit vooral komt van binnenuit. Men leert rekening houden met elkaar, men leert elkaar respecteren en naar elkaar luisteren. Kristel en haar team constateerden tot hun verrassing dat ook jongens volop 'geheime vraagjes' in de ideeŽnbus wierpen en dat men na een sessie van slechts enkele uren elkaar spontaan gaat helpen. "Het waren tot hiertoe zeer leuke en leerrijke sessies voor de jongeren maar ook voor mezelf... " (Ketnet september 2005)

Zie ook Pers

Voorbije projecten leerden verschillende jeugdgroepen, bestaande uit jongeren met en zonder aandoening of handicap, met elkaar samen te werken. Een prachtige wisselwerking werd bekomen en fantastische optredens kwamen tot stand.

Het einde van een periode oefening, wordt veelal bekroond met een certificaat of diploma, tot grote vreugde van de deelnemer maar ook van zijn familie en entourage want er wordt soms zelfs een 'echte eindvoorstelling 'voor vrienden en kenissen of 'echt publiek' op 'echt' podium georganiseerd!

Een 'professionele jury' zetelt en kijkt aandachtig toe, zorgt er ook voor dat de uitreiking van certificaat/diploma's en /of medailles correct en op een eerder officiŽle wijze verloopt !

50nly

Naar de ervaren volwassenen zijn voornamelijk de therapeutische bewegingslessen heel interessant. Met het project 5only wenst UTAPS de 50-plusser ook in z'n UTAPS-werking te integreren. De onschatbare jarenlange wijsheid kan heel nuttig en veelzijdig zijn naar de jongere toe en omgekeerd.

Een harmonieuze wisselwerking zal geoptimaliseerd worden.

 

 

 

UTAPS vzw . info@utaps.be

WEBDESIGN : et dank voor iedere vrijwillige bijdragen, namens vzw utaps het goede doel